Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Sokan nem kímélik a Sas-hegyet

Újbuda   |   2020, április 21 - 12:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyre gyakoribb a rongálás és a károkozás a kiemelt természetvédelmi területnek számító Sas-hegyen.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapja szerint sokakat nem tart vissza a kerítés a Budai Sas-hegy Természetvédelmi Területén szabadon átvágják, felbontják, lenyomják azt, a térséget pedig egyre többen használják saját célokra (például piknikezi, kutyafuttatásra).

A Budai Sas-hegy országos jelentőségű természetvédelmi terület, egyben Natura 2000 terület is, nagyon ritka és érzékeny fajok élőhelye. A kerítés ennek a természeti értéknek a megőrzését szolgálja, jelenleg tűzgyújtási tilalom is érvényben van.

A bemutatóhely a járványügyi helyzet miatt jelenleg zárva van, nem fogad csoportokat, látogatókat.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy tartsa tiszteletben a védett terület határait. Az illetéktelen behatolás, a szemetelés, a fakivágás, a természetkárosítás bűncselekmény, ami alól a tájékozatlanság nem ad felmentést - írják.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A nehéz időkben is kitart a kulturális élet Újbudán  

Aki az elmúlt hetekben végigsétált Újbuda utcáin, nem azt tapasztalta, amit megszokott, a máskor nyüzsgő Bartókon nagy volt a csend május végéig. Barabás Richárdot, Újbuda kultúráért és külkapcsolatokért felelős alpolgármesterét arról kérdeztük, mi történt a kulturális életben a karantén időszakában, és mi következik ezután.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.