Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. kedd, Gál

Sportolási lehetőségek a multimédia világán keresztül

Újbuda   |   2016, november 17 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kerület Napja alkalmából idén is megrendezte az általános iskolásoknak szóló Multimédiás Versenyt az Újbudai Pedagógiai Iroda. A szabadidő hasznos eltöltésére, a sportolási és túralehetőségekre vonatkozó helyi vetélkedőn több tucat diák vett részt.

Érdekes és izgalmas multimédiás prezentációkat mutattak be a gyerekek a Kerület Napja alkalmából megrendezett idei multimédiás versenyen. A Kelenvölgyi Általános Iskola tanulóinak felkészítését Ruzsinszkyné Lukácsy Margit segítette. A tanárnő érdeklődésünkre elmondta, a diákok rendkívül kreatívnak mutatkoztak a pályamunkák elkészítésekor. Hégli Imre, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának vezetője, a multimédiás verseny egyik védnöke a program előtt hangsúlyozta, Újbuda sokat tesz a kerület környezetvédelme érdekében, a gyerekek ötletei pedig nagyban segítik ezt a munkát, hiszen sok esetben az ő felvázolt vágyaik mutatják meg a helyhatóságnak a lehetőségeket.

– Újbuda a főváros első számú “futókör-bajnoka” – emlékeztette a jelenlévőket ünnepi beszédében Hoffmann Tamás polgármester, utalva arra, hogy Budapesten a XI. kerületben létesült a legtöbb rekortán futópálya. A tanulók figyelmét egyúttal arra is felhívta, hogy milyen fontos a sport a mindennapi életben, még akkor is, ha csupán egy sétáról vagy egy hosszabb túráról van szó, például a közeli Kamaraerdőben.

Az Újbudai Pedagógiai Iroda rendezvényén az Állatok Világnapja kapcsán tartott vetélkedő díjait is kiosztották. Az eseményen rajzokkal, installációkkal, szemléletes illusztrációkkal indulhattak az óvodások és az iskolások. Gyurcsó Zsuzsa, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője szerint az ilyen programok lehetőséget adnak arra is, hogy a gyerekek megmutassák, mennyire kreatívak az anyagok felhasználását és a téma feldolgozását illetően.

(T. K.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Különleges növények és műalkotások a Villányi úton  

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a szakképző intézmények tanulóinak Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Versenyét, tovább szakmai találkozóját a Villányi úton. A rendezvény a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszéke, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete, valamint a Magyar Díszkertészek Szövetsége támogatásával jött létre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.