Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 27. szombat, Ákos, Bátor

Szabó Verona kiállítása az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2019, december 16 - 11:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem véletlenül választotta József Attila Ódájának egyik sorát Szabó Verona textilművész. A nemzetközileg is elismert alkotó az irodalomi alkotások részleteit is beleszövi textíliáiba, a verssorokat képpé alakítja, a gondolatokat újraformálja. Kiállítását Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg december 12-én az Újbuda Galériában.

Szabó Verona textilművész a Kügyminisztériumból érkezett újbudai kiállításának megnyitójára. Külügyi épületben ugyanazon a napon adták át azt a hatalmas Szent László kárpitot, amely Újbudán, a Magyar Kárpitművészek Egyesületénél készült. A nagyméretű faliképen 22 textilművész, mintegy kétévig dolgozott.

Az Újbuda Galériába is kerültek nagyméretű alkotások, köztük olyanok is, amelyeket korábban több kontinens kiállítótereiben is bemutatott. Szabó Verona alkotásai részletgazdagságuk és a különféle tehchnikák vegyitése miatt különlegesek.
Az Újbuda Galériában látható kiállítás január 13-áig látható az önkormányzat épületében.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.