Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Számítógépeket kaptak a kerületi iskolák

Újbuda   |   2014, október 14 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Huszonegy kerületi iskola kapott számítógépeket és monitorokat az önkormányzattól. Brukner László a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola igazgatója szerint már nem csak az informatika órán, hanem valamennyi tantárgy oktatásánál segítség a számítógépes háttér.

Összesen háromszázharmincöt számítógépet és kétszáznegyvennégy monitort kapnak az önkormányzattól a kerület iskolái. Az intézmények számítógépparkját Laucsek István tankerületi igazgató kezdeményezésére mérték fel. - Valamennyi iskolát megkérdeztünk, hogy szükségük van-e újszerű berendezésekre - mondta Hoffmann Tamás polgármester. Hozzátette: ezek az eszközök bár nem újak, korszerűbbek, mint amiket eddig használtak. A lehetőségre minden kerületi oktatási intézmény jelentkezett, de volt ahol inkább monitorokat igényeltek.

Garanciális, márkás, használt számítógépeket szereztek be és újítottak fel, melyeket a nyugati nagyvállalatok azért cserélnek le háromévente, mert előírja azt a beszerzési szabályzat. A gépek, monitorok kiszállítása és beüzemelése folyamatos. - A polgármester kérése az volt, hogy a rendelkezésre álló forrásokból a lehető leghatékonyabban vásároljunk minél több gépet - mondta Janurik Lajos, a Kör 2004 Informatikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az önkormányzat folytatja a kezdeményezést és hamarosan az Újbudai Pedagógiai Intézet, az Újbuda KULTI, valamint a kerületi idősklubok is informatikai eszközökhöz jutnak.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.