Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Száz év után is köztünk

Újbuda   |   2015, február 3 - 14:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerület százkét éves lakóját köszöntötte az önkormányzat nevében Molnár László alpolgármester január 29-én. A szociális területért felelős vezető virággal és ajándékokkal lepte meg Csizmarik Istvánné, Marika nénit.

Újbuda valóban szépkorú polgára több mint fél évszázada él a kerületben, 1945-ben költözött ide Egerből. A kerület vezetése fontosnak tartja, hogy ne csak a kerek évfordulókat tartsa számon, hanem ezek között is figyelemmel kísérje a száz év felettiek éveinek gyarapodását. A fiatalos Marika néni örömmel fogadta látogatóját, akinek sok szép emléket elevenített fel hosszú és eseménydús életéből, miközben saját története sok helyen összefonódott a városrészével.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.