Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

Százötven éves az Auguszt Cukrászda

Újbuda   |   2019, október 10 - 10:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyarország legrégibb cukrászdinasztiája, az Auguszt család a cég alapításának 150. évfordulóját ünnepli. Az alkalomból szeptember végén fogadást tartottak a farkasréti Auguszt Pavilonban.

Auguszt Elek 1869-ben jegyeztette be a budai városi tanácsnál, hogy a Tabánban cukrászdát kíván nyitni, azóta öt generáció vitte tovább a vállalkozást, amely már négy helyen működik Budapesten. A Sasadi úti Auguszt Pavilon több mint 18 éve várja a törzsközönséget.
– Az Auguszt Cukrászda is gazdagítja Újbudát, mint minden olyan tevékenység és vállalkozás, amely mögött megbízhatóság és minőségi munka áll – mondta a születésnapi ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester. Auguszt Olga, a dinasztia rangidős tagja hangsúlyozta: alapelvük a tradíció tisztelete, a kizárólag minőségi és valódi alapanyagok használata, a folyamatos fejlődés és természetesen a legkiválóbb cukrásztermékek készítése.
Az ünnepi fogadáson a család mellett a közeli barátok, üzlettársak és a legkedvesebb törzs­vendégek vettek részt.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Magyar Festészet Napja - Kiállítások Újbudán  

A Magyar Festészet Napja 2002-ben indult Újbudáról civil kezdeményezésként és csak remélni lehetett, hogy egyszer az országot átszövő, a határokon átlépő, egész héten át tartó művészeti fesztivál, a hazai kortárs festészet méltó és átfogó seregszemléje lesz. A második évben a program már kétnapos volt, 2006-ban pedig több mint egy héten át tartottak a festészethez kötődő események. Idén 109 helyszín csatlakozott a porgramhoz, országszerte mintegy 180 esemény várható.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.