Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. csütörtök, Orsolya

Szélesebb lesz Déli összekötő vasúti híd

Újbuda   |   2019, március 6 - 11:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

A jelenlegi két vágányt el kell bontani a Déli összekötő vasúti hídon és a helyébe három vágányos átkelést kell építeni úgy, hogy két vágány folyamatosan működjön az építés alatt is. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzési felhívása az uniós közbeszerzési közlönyben jelent meg - írja a napi.hu.

A majdani nyertesnek előbb meg kell terveznie a híd szélesítését, majd ezt követi a bontás és az építés. A vasúti Duna-híd meglévő két, egyvágányos felszerkezetét el kell bontani és három újat kell a helyére építeni. A tervezett egyvágányos, többtámaszú rácsos acélhíd felszerkezete közös alépítményekre támaszkodik, melyeket az újak fogadására át kell alakítani, továbbá új, cölöpfalas hídfőt kell építeni a budai oldalon. A feladat része a biztonsági berendezések, a felső vezeték és az egyéb vasúti infrastruktúra újjáépítése is.

A felhívás kiemeli, hogy tekintettel a vasútvonal kulcsfontosságára, a kivitelezés alatt a vasúti forgalmat 2 vágányon folyamatosan fenn kell tartani.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben hídépítésből, vagy híd újjáépítésből legalább nettó 5 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánlatok beadási határideje április 12. Az értékelésnél 70 súlyszámmal szerepel az ár és 30 súlyszámmal a minőség.

A beruházást a NIF részben az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközből (CEF), részben pedig hazai forrásból finanszírozza.

forrás:napi.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.