Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Szent Iván napja Gazdagréten

Újbuda   |   2014, június 26 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
A legmisztikusabb nap az esztendőben június huszonnegyedike, Szent Iván napja, amit varázslatos éjszaka követ.

Szent Iván napján idén az Újbudai Kulturális intézet és a Gazdagréti Közösségi Ház szervezésében valósultak meg a gazdagréti programok. A kicsiket délelőtt pónilovaglás, kézművesjátékok sora és kisvasút várta az eseményhez kapcsolódó jelmezverseny mellett. Neveztek koboldok, boszorkányok, tündérek és varázslók is– számolt be Molnár Renáta Gazdagréti Közösségi Ház szakmai referense. 
A Gazdagréti Összefogás Egyesület is kitelepült, hagyományőrző játékokkal, kosárfonással, mesékkel fogadták a gyerekeket, felnőtteket egész nap. Többször, főleg tavaly megtréfált bennünnket az időjárás - mesélte Hoffmann Tamás polgármester - , de ez most szerencsére nem így volt. Nagyon sokan jöttek ki családdal, barátokkal. 
A főzőverseny és a tombola eredményeit Hoffmann Tamás, Király Nóra önkormányzati képviselő, és Simicskó István sportért felelős államtitkár hirdette ki. A lecsófőző versenyt egy hagyományos kolbászos, tarhonyás lecsó nyerte. 
Később volt tűzugrás, párismereti vetélkedő, valamint zenés műsor Domonkos Zsuzsa operettprimadonnával, illetve Schwartz Dáviddal a Voice felfedezettjével. 
HL

H.L. - ÚjbudaTV 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.