Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. kedd, Vencel

Szép kort megélt Kelenvölgyieket köszöntöttek

Újbuda   |   2021, június 10 - 11:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Régi szokás, hogy kis ünnepség keretében, közösségben ünneplik Kelenvölgyben azokat a szépkorúakat, akik a közelmúltban töltötték be életük egy-egy kerek évfordulóját. 70, 80, 90 éves kelenvölgyiből is sokan eljöttek, őket László Imre polgármester köszöntötte virággal, oklevéllel és kedves ajándékokkal.

Az Alabástrom utcai idősklub kertjében megrendezett eseményen felléptek a kelenföldi óvodások, akik énekkel, tánccal, versekkel köszöntötték az ünneplőket. A helyi iskola népdalkórusának versenyeket is nyert énekeseit Kukovecz Gábor tanár kísérte gitáron.
Végül az Újbuda Ezüstkar adott koncertet. A régi emlékeket felidéző dalokhoz Földházi Pál játszott citerán, és a kórust Békés Gyöngyi vezette.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.