Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Szeptemberben érkezik az új finn nagykövet

Újbuda   |   2018, július 2 - 15:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elköszönt hivatalától, kollégáitól és barátaitól Petri Tuomi-Nikula Finnország magyarországi nagykövete, aki a nyarat már otthonában és nyaralójában tölti, Helsinkitől nem messze, feleségével. Utódjának szeptemberben adja át a „stafétabotot”.

Petri Tuomi-Nikula nagykövet szeretett Újbudán élni, dolgozni, kedvenc helye a Hadik volt, szabadidejében pedig szívesen futott a Gellérthegyen. - Újbuda csodálatos kerület, a nagykövetség Kelenhegyi úti rezidenciája gyönyörű helyen van a Gellérthegyen. Mindenhez közel van és könnyen megközelíthető a város bármely helye. Fantasztikus két és fél évet tölthettem itt – mondta.

A leköszönő nagykövet szívesen beszélt a Finnagoráról, Finnország önálló budapesti intézetéről, amelynek fő célja, hogy előmozdítsa a finn művészek, tudósok, gazdasági-társadalmi szereplők közép-európai jelenlétét. A közös kulturális kincsekkel kapcsolatban megemlítette, hogy országa tavaly ünnepelte függetlenségének 100-ik évfordulóját, amelynek alkalmából kétszáz eseményt szerveztek. – Ezek közül a legszebb az az utcai fesztivál volt, amelyet a Bartók Béla úton rendeztek – tette hozzá.

A diplomata szívesen beszélt a sportról és az egészségpolitikáról is. Elmondta, hogy mindig voltak sorstársai, akik a hideg ellenére is edzettek, sétáltak vagy épp nordic walkingoztak a környéken.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.