Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 15. péntek, Lóránt, Loránd

Szerdán minden könyvtár kinyit

Újbuda   |   2020, július 21 - 14:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július 22-től valamennyi eddig zárva tartó egységét megnyitja a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK). Az újbudai Móricz Zsigmond és Karinthy Frigyes Könyvtár is szerdától várja az olvasókat.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) fokozatosan nyitja újra fiókintézményit. Július 1-től a legnagyobb forgalmú 16 könyvtár nyitott ki, július 22-től a többi tagkönyvtár is várja az olvasókat.

A könyvtárakat valamennyi korosztály látogathatja teljes nyitvatartási időben, de a 12 óráig tartó délelőtti idősávot elsősorban a 65 év felettieknek ajánlják. A FSZEK valamennyi fiókjában kérik a távolságtartás szabályainak betartását és a maszk használatát a látogatóktól. Az újranyitott könyvtárakban nem tartanak nyári szünetet, a kölcsönzés folyamatos lesz.

Bővebb tájékoztatás itt: http://www.fszek.hu/?article_hid=43720

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.