Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Sziget: nő, anya, feleség, munkatárs

Újbuda   |   2016, augusztus 16 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy nő lehet egyszerre jó munkatárs, jó anya és jó feleség – egyebek között ez derült ki a Spin-Off Klub Sziget Fesztivál Civil Falujában tartott pódiumbeszélgetésén. A társalgók Király Nóra Újbuda alpolgármestere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár voltak, akik mindketten több gyermeket nevelnek.

Meg kell tanulni segítséget kérni, és azt sem árt tudni, hogy miről kell lemondani, miként kell az életet „összelogisztikázni” ahhoz, hogy egy nő egyszerre tudjon jó anya, feleség munkaerő lenni – mondta Király Nóra alpolgármester, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója a Spin-Off Klub pódiumbeszélgetésén a Sziget Fesztivál Civil Falujában. Beszélgetőtársa az olimpiai ezüstérmes úszó, a háromgyermekes Szabó Tünde sportért felelős államtitkár volt. Király Nóra szerint minden összeegyeztethető: ha valaki színház rajongó, nem kell lemondania a hobbijáról azért, hogy egyszerre tudjon megfelelni otthon, a munkahelyén, a családban, karrierjében és a sportban. Úgy véli, nehézségek ugyan adódhatnak, de mindig lehet és kell is segítséget kérni.

A Spin-Off Klub beszélgetésén mindketten - az államtitkár és alpolgármester is – életük több apró részeltét is megosztották a hallgatósággal. Történeteik szerint, támasz nélkül szinte lehetetlen megvalósítani, hogy egy nő egyszerre több szerepben is helytálljon. Akik nem tudják megoldani családon belül a segítséget, azoknak nyújt támaszt családbarát politikájával az önkormányzat.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.