Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Szombaton lezajlott az első Murph Hősi Kihívás

Újbuda   |   2021, június 3 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 29-én a Bikás Parkban rendezték az első hivatalos „Murph Hősi Kihívása” elnevezésű közösségi crossfit/funkcionális fitnesznapot.

A magyar katonai és civil hősök emléke előtt is tisztelgő, nagyszerű hangulatú eseményen több, mint százötvenen vettek részt. Kicsik és nagyok, nők és férfiak hatalmas lelkesedéssel és óriási erőbedobással teljesítették a feladatot. Mindenki az órával, de leginkább saját magával versengett és küzdötte le a megpróbáltatásokat.
Egy elit futamot is megrendeztek, ahol hazánk top atlétái közül is érkeztek résztvevők az igazi kihívásokat kereső kalandvágyó crossfitterek közé. S valóban nagyszerű eredmények is születtek.
Az eseményt megszervező Delta Throwdown Service közleménye szerint a nagyarányú részvétel és a várólistán maradt jelentkezők száma megmutatta, hogy érdemes ilyen, a hazai funkcionális fitneszrendezvények piacát is színesítő versenyt tartani, mert komoly igény van rá.
Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. együttműködő partnerként támogatta az esemény létrejöttét."
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.