Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Szombaton Múzeumok éjszakája

Újbuda   |   2018, június 22 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szombaton késő délután kezdődik és vasárnap hajnalig tart a Múzeumok éjszakája. Országszerte mintegy 400 intézmény több mint kétezer programmal várja a közönséget június 23-án. Budapesten egységes karszalaggal látogathatók a helyszínek, amelyek a BKK múzeumi körjárataira is érvényesek.

Több mint négyszáz helyszínen, közel 2200 eseménnyel, számos, kizárólag erre az alkalomra összeállított egyedi programmal várják idén is a múzeumok országszerte azt a többszázezer kultúra rajongót, akik június 23-án részt vesznek a család és kultúra jegyében megrendezendő Múzeumok Éjszakáján.

A rendezvény az év egyik legnagyobb kulturális eseménye, tavaly mintegy 400 ezer belépést regisztráltak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 25 millió forinttal támogatja a rendezvénysorozatot, amelynek összesített költségvetése 45 millió forint - hangzott el korábban a program sajtótájékoztatóján.

Budapesten idén is egységes karszalaggal lehet minden helyszínt. A karszalagokkal ingyenesen használhatóak a BKK múzeumi körjáratai, amelyek hét útvonalon közlekednek.

A programokról részletes információ a www.muzej.hu honlapon található, valamint ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazás is segíti a programválasztást.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.