Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Szombattól nincs járműkísérő a 4-es metró szerelvényein

Újbuda   |   2015, szeptember 25 - 15:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szombattól járműfelügyelő nélkül, teljes üzemidő szerint közlekednek a szerelvények a 4-es metró vonalán. A végleges használatbavételi engedélyt várhatóan év végén adja ki a hatóság.

A metróvonalon 2014 márciusától tart az utasforgalmi próbaüzem. A szerelvények eddig is teljesen automata üzemmódban, de járműfelügyelőkkel a fedélzeten közlekedtek. A BKV szerint nem történt az utasforgalmi próbaüzem során biztonságkritikus hiba és a rendelkezésre állás is folyamatosan eléri február óta a hatóság által előírt, rendkívül szigorú szintet. A járműfelügyelők ezért mostantól az állomások forgalmi ügyeletén teljesítenek majd szolgálatot.

Szeptember 27-én, október 4-én és október 11-én, azaz három egymást követő hétvégén üzemkezdettől délelőtt 10 óráig utasforgalom nélküli teszteket végeznek a metróvonalon, ezért a forgalmat pótlóbuszok biztosítják majd.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.