Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Szülői Klub az IBM-nél

Újbuda   |   2019, szeptember 25 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az IBM irodai szolgáltatásokat támogató budapesti központja három telephelyen működik, ezek közül az egyik a XI. kerületi Infoparkban. Drabik Edina, a vállalat ügyvezetője hosszú múltra visszatekintő családbarát-stratégiájukról beszélt lapunknak.

Milyen megoldásokkal segíti az IBM a munka és a magánélet összehangolását?
Cégünk 2004-es alapítása óta folyamatosan törekszik a nők, a kismamák, a szülők életét megkönnyítő munkakörülmények megteremtésére, közel másfél éve pedig újszerű és további valós igényeket támogató családbarát programokat hoztunk létre: dolgozói kezdeményezésre így született meg 2018-ban az IBM Szülői Klubja. A lelkes szülőkből álló csapat számos ötletet hozott, és a cég támogatásával a legtöbb meg is valósult. Neves pszichológusok tartottak neveléssel kapcsolatos előadást, irodai nyári tábort tartottunk, hogy a kéthónapos iskolai szünetben segítséget nyújtsunk.


Miként vonják be a családokat a vállalat életébe?
Idén tavasszal kijelöltünk egy napot, amikor a dolgozók behozhatták gyerekeiket az irodába, hogy megnézhessék, mit csinálnak szüleik, amíg ők óvodában vagy iskolában vannak. A gyerekek nagyon élvezték az irodai túrát, a közös játékokat és a húsvéti tojáskeresést. Az év végi IBM Mikulás-napok hagyománynak tekinthetők nálunk, és már több mint kétszáz gyermekkel bonyolítjuk le őket. Idén szülői témájú konferenciát szerveztünk, elindult az Apa-klubunk és a kismamanapokat is megtartottuk.


Miért tartják fontosnak a családbarát szemléletet?
Szemléletünk alapja, hogy ha a munkavállaló elégedett a munkahelyi körülményekkel és támogatva érzi magát a megfelelő munka-magánélet egyensúly megtartására, akkor boldog szülő és lojális munkatárs lesz, akivel a cég is hosszú távon tud tervezni. Tehát mindkét fél kölcsönösen profitál az emberközeli és családbarát hozzáállásból.


(Újbuda)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.