Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Tábornoki kinevezés

Újbuda   |   2017, október 27 - 14:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tábornoki kinevezést kapott Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka.

Baráth Ernő ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka, Sándor Tamás ezredes, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka, Zsiga Tamás ezredes, a HVK Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke és Koller József ezredes az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka a Sándor-palotában, ahol átvették kinevezési okiratukat Áder János köztársasági elnöktől 2017. október 27-én. Mellettük Simicskó István honvédelmi miniszter.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.