Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Tájak, borok, állatok

Újbuda   |   2020, február 17 - 19:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy életút képei címmel nyílt kiállítás Teszár Ákos fotóművész alkotásaiból az Újbuda Galériában, a tárlat március 16-ig látható.

Teszár Ákos a Borigo magazin fotósa, kedvenc témája a bor és a borkultúra. Az alkotóra - Pusztai Attila kurator szerint – a profizmus és az emberiesség jellemző. - Hatalmas portfóliót néztünk át, végül azokat a fotográfiákat hoztuk el az Újbuda Galériába, amelyek valódi emberséget és melegséget árasztanak – mondta.
A kiállításon borászatokban készült fotók mellett állatportrék és tájképek is helyet kaptak. - Szeretem a formákat, a bor misztériumát, nagyon közel áll hozzám a gasztronómiai is, ha fényképeket kell készíteni - mondta a művész, aki jobban szereti a fotográfus elnevezést. – A tárlat anyaga nem a sajtónak leadott munkákból állt össze, ezeket a képeket magamnak készítettem. A kiállításról elmondhatjuk, hogy én vagyok - mondta Teszár Ákos.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.