Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Talpra magyar! - közel százan a színpadon

Újbuda   |   2018, február 22 - 12:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Március 15-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készülő új rockmusicalt, a Talpra magyart. Az előadásban a Petőfi Musical Stúdióból indult Varga testvérek, valamint édesapjuk Varga Miklós is szerepel.

A Talpra magyar! fellépői között a legismertebb és legtehetségesebb hazai énekesek is hallhatóak lesznek, a főbb szerepekben Détár Enikőt, Egyházi Gézát, Kiss Ramónát, Oláh Ibolyát, Xantus Barbarát, Varga Miklóst és Vastag Tamást láthatja a közönség.
A darab rendezője Szurdi Miklós, Topolcsányi Laurával közösen alkotta meg a rockmusicalt, a koreográfus Bakó Gábor, a díszlettervező Bátonyi György.

Az előadás új szempontból mutatja be a szabadságharc eseményeit: az első felvonásban Jellasics és Windisch-Grätz elfoglalja Pestet, a kormány és a Nemzeti Színház társulata pedig Debrecenbe menekül. A második felvonás már 1849 nyarán játszódik, amikor a főhősök, a színészek Szegedre kénytelenek távozni.
Szurdi Miklós elmondta: Mátyássy Szabolcs személyében tökéletes zeneszerzőt találtak a különleges történethez, így biztos abban, hogy az ünnepi előadásra érkezők elégedettek lesznek. Olyan rockmusical megalkotása volt a céljuk, amely zenei és tartalmi minőségében hosszútávon sikeres, amely beírja magát a magyar zenetörténetbe – mondta.

Az előadás fellépői közül Varga Szabolcs és Varga Vivien a XI. kerületi Petőfi Musical Stúdióban kezdte pályafutását, most édesapjukkal, Varga Miklóssal együtt szerepelnek a zenés darabban. Az énekes egy iskolaigazgatót alakít a musicalben, Vivien és Szabolcs pedig – ahogy a valóságban - a színpadon is egymás ikertestvérei lesznek. A 18 dalból álló előadást, amennyiben sikeres lesz, szívesen bemutatnák több magyarországi városban is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beoltották az idősotthon lakóit Kamaraerdőn

Megkapták a koronavírus elleni oltást az idősotthon lakói. Január 9-én a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának 198 lakóját és 122 dolgozóját oltották be a koronavírus elleni védőoltással. Az intézménybe ellátogatott Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint László Imre, Újbuda polgármestere is, akik sajtótájékoztatón számoltak be az esemény részleteiről.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.