Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. szombat, Ulrik

Társasházak pályázhatnak biztonsági kamerákra

Újbuda   |   2014, augusztus 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Folytatódik az önkormányzat által meghirdetett Lakásvédelmi Akcióterv: most kamerarendszerekre lehet pályázni. A pályázatokat augusztus 31-éig kell benyújtani.

Társasházak pályázhatnak biztonsági kamerákra


Az újbudai Lakásvédelmi Akcióterv első programjában személyi riasztókra, a másodikban biztonsági rácsokra lehetett pályázni. A most induló Biztonsági Kamera Program a kerületi társasházaknak szól, fő célja az otthonok nyugalma, az Újbudán élők biztonságának javítása.

A tapasztalatok szerint a bejáratnál elhelyezett „Kamerával megfigyelt terület!” tábla jelentősen csökkenti a betörések, lopások és rablások számát. A telepített kamerák a ház osztatlan közös tulajdonában lévő területet figyelik, például a földszinti lépcsőházfeljárót vagy a lift bejáratát. Ha mégis megtörténik a baj, az elkövetőt a felvétel alapján könnyebben megtalálja a rendőrség. A rendszer vezetékes, ha valaki elvágja a kábelt, akkor hangjelzéssel riaszt, és e-mailt is tud küldeni.

A dome házas, vandálbiztos panelkamera teljes sötétségben is képes felvételeket készíteni, a rögzítő egység automatikusan működik. Amikor a merevlemez megtelik, a berendezés külső beavatkozás nélkül felülírja a legrégebbi felvételeket. A rendszert kizárólag az arra kijelölt személyek üzemeltethetik, nem fordulhat elő, hogy a felvételekhez illetéktelenek is hozzáférjenek.

A kamerák használata kétféle rendszeres költséggel járhat: az egyik az áramfogyasztás díja, amely a kiépített rendszer méretétől is függ, a másik az üzemeltetésé, ha erre alkalmas céget bíz meg vele a társasház. Ez esetben a kamerarendszert bekötik egy biztonságtechnikai vállalkozás diszpécserszolgálatához, amely a nap huszonnégy órájában figyeli és rögzíti az eseményeket. Riasztáskor vonulószolgálat megy a helyszínre, és szükség esetén a hatóságokat is értesítik.

A jelentkezők a mintegy 150–200 ezer forintos egyszeri beruházás költségeinek esetenként az ötven százalékára, vagy a rendszer fenntartására pályázhatnak. A pályázati felhívás és a kapcsolódó dokumentumok megtalálhatók a www.ujbudaprizma.hu, valamint a www.ujbuda.hu honlapokon. Telefonos információ az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. számán kérhető: 372-7641.

A pályázatot elektronikus vagy postai úton, illetve személyesen lezárt borítékban lehet benyújtani az alábbi elérhetőségeken és időpontokban:

Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft., biztonságtechnikai részleg, 1113 Budapest, Hamzsabégi út 60., hétfőtől péntekig 10–14 óra között,

palyazat@ujbudaprizma.hu,

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, recepció, 1113 Budapest, Bocskai út 39–41., hétfőtől péntekig 10 –14 óra között.

H.L. - Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Urbe Újbuda és Pro Communitate Újbuda díjakat

Rangos kitüntetéssel ismerte el az önkormányzat a kerület fejlődéséért, az újbudaiak életkörülményeinek javításáért, szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett több évtizedes munkát. Az elismeréseket a B32 Galéria és Kultúrtérben adták át július 2-án.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.