Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. kedd, Vendel

Tavaszi hangversenyek a Ciszterci Szent Imre-templomban

Újbuda   |   2018, április 3 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kodály Zoltán Kórusiskola, az ealingi bencés apátság fiúkórusa, a Musica Profana és a Szent Efrém Férfikar ad hangversenyt áprilisban és májusban a Ciszterci Szent Imre-templomban Budapesten.

A tradíció című hangversenyen április 15-én az Ealing Abbey Choir előadását Richard Leach kíséri orgonán Christopher Eastwood vezényletével. Az angol énekeshagyomány különleges képviselője az ealingi bencés monostor évszázadok örökségét hordozó fiúkórusa, amely Szent Benedek rendjét a szerzetesek templomában, iskolájában és közösségében egyaránt képviseli - közölte a sorozatot szerkesztő Csányi Tamás karnagy. 

A Kodály Zoltán Kórusiskola 30 év a harmóniában című jubileumi fellépésén Sapszon Ferenc vezényel április 22-én. A Magyar Örökség-díjas kórusiskola vegyeskara, leánykara, a fiú- és gyermekkar a hazai zenei világ meghatározó együttesei.
Közép-Európa egyházi zenéje szólal meg többek között április 29-én a Musica Profana együttes hangversenyén korhű hangszereken. Közreműködik Andrejszki Judit (ének, csembaló), Kállay Katalin és Molnár Andrea (furulya), Lachegyi Róza és Vitárius Piroska (barokk hegedű), Szokos Augusztin (orgona, csembaló) és Szabó Zsolt (viola da gamba).
A Szent Efrém Férfikar május 6-i műsorának központi témája a Miatyánk, amely görög-bizánci és közel-keleti himnuszokban, Purcell, Schubert, Kodály, Liszt műveiben csendül fel. A hangversenyen közreműködnek a Deák Diák Általános Iskola tanulói, vezényel Bubnó Tamás.
A 15 órakor kezdődő hangversenyekre a belépés ingyenes és akadálymentes.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Budai srácok – Akik meghúzták az oroszlán bajszát  

Az 1956-os forradalom utolsó utáni pillanataiban szerveződött meg a Móricz Zsigmond körtéren a spontán ellenállás a „pesti srácokból”, akik relatíve érzékeny veszteségeket tudtak okozni a világ leghatalmasabb szárazföldi hadserege katonáinak. Még ha a túlerővel szemben valójában esélyük sem volt. Kikből álltak a felkelő csapatok, és vajon volt-e értelme annak, amit tettek? Többek között erről kérdeztük Eörsi László történészt, a téma szakértőjét, a kormány által szétvert 1956-os Intézet kutatóját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.