Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 5. szerda, Krisztina

Tavaszi Prémium Art Fair a B32 Galériában

Újbuda   |   2018, május 11 - 14:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötödik alkalommal szervezik meg az Eleven Tavasz fesztivált a Bartók Béla Boulevard-on. A B32 Galéria és Kultúrtér – illeszkedve az eseményekhez – május 12-én Prémium Art Fair dizájnvásárral várja az érdeklődőket.

Idén is mindenki vendég, jó szomszéd és játszótárs az Eleven Tavasz programjaiban. A Kulturális Tizenegy Egyesület által szervezett tavaszi fesztivál eredeti célja egy jól működő, összetartó, lokális közösség megteremtése. Néhány év alatt a Bartók Boulevard kulturálisan sokszínű utcája valódi értékteremtő közeggé vált, együtt az itt működő galériákkal, kávézókkal, dizájnüzletekkel és nemzeti konyhákkal. A mostani eseménysorozat, ha lehet, még szorosabbra fonja a kapcsolatot az utca lakói és a fesztiválozók között. Május 11–13. között az egész boulevard meg­elevenedik: közös társasjátékok, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság babakészítő kreatív workshopjai, divatinstallációk, utcazene és utcabál, a házak udvarának zöldítése, borkóstolás, gasztrokalandok teszik mindenki számára vonzóvá a tavaszi kavalkádot.
A rendezvény részeként a B32 Galéria és Kultúrtér harmadszor rendezi meg az ország legnevesebb kortárs iparművészeinek közreműködésével a Prémium Art Fair dizájnvásárt. Az Iparművészeti Múzeum évek óta jól működő felsőkategóriás művészeti piaca a múzeum felújítása miatt a B32-be költözött, és hamar a Bartók Béla út egyik legnépszerűbb dizájnprogramjává nőtte ki magát. Magyarország legkitűnőbb iparművészeinek színe-java sok esetben Újbudán mutatja be először legfrissebb egyedi termékeit. Idén több mint negyven kiállító ékszerei, kiegészítői, lakberendezési tárgyai, kézműves textiljei, ruhái várják majd a látogatókat a galéria termeiben. Kézzel szőtt, légies selyemsálak, Makai Betti praktikus és elegáns bringaruhái, Rom Kata gyapjú/selyem szövéssel és drágakövekkel készült nyakékei, Király Fanni ötvösművész új sorozata, Sipos Erika egyedi ásvány- és orchideaékszerei, Kelemen Ágnes akrilfestékkel díszített nyomatai, noteszei mellett még számos stílusos kiegészítő és egyedi termék várja a hazai iparművészeti tárgyak kedvelőit.

(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.