Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Tehetségek táboroztak Soltvadkerten

Újbuda   |   2018, augusztus 24 - 10:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata idén is egyhetes intenzív tehetséggondozó tábort rendezett augusztus utolsó hetében kiemelkedő teljesítményt nyújtó kerületi általános iskolásoknak. Soltvadkerten 91 felső tagozatos tanuló mélyíthette el tudását képzőművészet, természetismeret, matematika, logika, színjátszás és drámajáték témakörökben.

A táborban nemcsak a különféle tanulmányi versenyeken jó helyezést elért diákok vehettek részt, hanem olyan kreatív, szorgalmas tehetségek is, akiket szaktanáraik, szüleik ajánlottak. A gyerekek táborozási költségét jelentős mértékben az önkormányzat finanszírozta.

Az ötödik alkalommal megrendezett tábor résztvevői több kiváló tehetségfejlesztő szakember és művésztanár segítségével nyerhettek betekintést tudományos és képzőművészeti tevékenységekbe, a színjátszás rejtelmeibe, valamint megismerkedhettek a környék természeti szépségeivel, élővilágával is.

Ezen a nyáron a Mátyás király-emlékév tiszteletére a diákok a legendás magyar királlyal kapcsolatos kreatív feladatokat is megoldottak. A színjátszó csoport egy róla szóló mondát adott elő, sok képzőművészeti alkotás született az igazságos királyról, a tábor végén pedig reneszánsz bált rendeztek.

A táborban szórakozásra, sportolásra, pihenésre is volt lehetőségük a vakáció utolsó időszakában a gyerekeknek, akikre 11 pedagógus felügyelt, középiskolás diákok segítségével.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Forgalmi változások már ma  

Újbudát is érintő forgalmi változások várhatóak már mától, az október 23-i ünnepségek miatt. Kövessék figyelemmel az erre vonatkozó információkat és amennyiben megtehetik, válasszák a közösségi közlekedést!

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.