Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Telt ház volt az ELEVEN Tavaszon

Újbuda   |   2017, május 31 - 10:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hosszas szervezés és komoly előkészületek előzték meg a negyedik ELEVEN Tavasz fesztivált, de megérte a fáradozást. Senki sem csalódott, aki május 19–20. között a Bartók Béla Boulevard-on járt.

Telt házasak voltak a beltéri egyéni események, így elmondhatjuk, hogy az idei ELEVEN Tavasz túlszárnyalta a tavalyi nagysikerű rendezvényt is. A központi programokra, mint például a galériaséta vagy a jógázás a Faur Zsófi Galériában, többszörös túljelentkezés volt, ezért ezeket a szervezők megismétlik majd.

Az utcazene-fesztivál szintén rengeteg embert vonzott a Bartók Béla útra. Sokan látogattak el emellett a Finn Nagykövetség Soppa nevű pop-up éttermébe, de a virágültetős program is felkeltette a látogatók érdeklődését.

A B32 Galéria és Kultúrtérben Premium Art Fairt tartottak május 20-án, szombaton. Tematikus Mini Design Marketet már több alkalommal szerveztek a Bartók Béla út 32.-be, a mostani tárlat és vásár azonban attól volt egyedülálló, hogy több mint 40 kiállító érkezett a szokásos 14–15 helyett. Sok nézelődő és vásárló lepte el a galériát, és a közönség, illetve a dizájnerek részéről is számos pozitív visszajelzés érkezett.

Már megkezdődött a felkészülés az ELEVEN Őszre is. Szeptemberben Finnországot látja vendégül a Bartók Béla Boulevard, mivel az ország idén decemberben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, nagykövetsége pedig a Bartók Béla út szomszédságában található.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudán biztonságosabb lett az élet  

Régi hagyomány a kerületben, hogy az önkormányzat díjazza a közbiztonság területén dolgozók kimagasló munkáját. Október 18-án Hintsch György közbiztonságért felelős alpolgármester
és Varga Gergő közbiztonsági tanácsnok adta át.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.