Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 7. vasárnap, Róbert

Terjed az influenza vírus

Újbuda   |   2016, február 11 - 10:27
Nyomtatóbarát változatSend by email

Öt  megyében és több budapesti kórházban is teljes vagy részleges látogatási tilalom van érvényben az influenzás megbetegedések miatt. A laboratóriumi vizsgálatok során eddig 15 influenza B és három influenza A vírust azonosítottak.

Az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok Magyarországon, mint az azt megelőző héten - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) honlapján szerdán.

A jelentés szerint a múlt héten az országban 31 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, a legtöbben Heves, Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és az orvosnál megjelenő betegek között nőtt a gyermekek aránya.
A laboratóriumi vizsgálatok 15 influenza B és három influenza A vírust azonosítottak - közölte az OEK.

Eközben már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.

MTI/Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.