Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 1. kedd, Elza

Testvérvárosok baráti találkozója Újbudán

Újbuda   |   2019, november 12 - 14:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kerület Napja alkalmából testvérvárosi találkozó volt Újbudán november 11-én. Az eseményre a kerület hét testvérvárosából érkeztek a vendégek.

Ada, Bene, Isztambul, Kézdiszentlélek, Nádszeg, Prága, Stuttgart delegációi érkeztek a Polgármesteri Hivatal dísztermébe november 11-én. A vendégeket László Imre polgármester, valamint az alpolgármesterek, Bakai-Nagy Zita, Orosz Anna, Barabás Richárd és Hintsch György fogadta.

László Imre köszöntőjében kiemelte: a testvérvárosok közül Stuttgarttal legrégebbi a kapcsolat. Ez az eltelt huszonhárom év jelképezi, hogy az együttműködések többről szólnak, mint két távoli város közötti egyezmények aláírása. A magyarság lakta településekkel közösek a gyökereink, közös a kultúránk és az anyanyelvünk, ezek az alkalmak pedig baráti együttlétekké mélyültek, ahol a jelenlévőknek közös múltjuk is van - mondta.

A köszöntő után a vendégek megkapták az önkormányzat ajándékcsomagját, majd a Bocskai úti testvérvárosi oszlopnál virágcsokrot helyzetek el, ezzel is erősítve a városok közötti összetartozást. A program fogadással zárult.

T.  E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.