Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 9. csütörtök, Lukrécia

Tisztaság a mozgólépcsőkön az influenzaszezonban

Újbuda   |   2018, február 9 - 12:18Nyomtatóbarát változatSend by email

Egy már ismert hazai fejlesztés segítségével nemcsak egyes járműveken, hanem immár a metró aluljárókban is jelentősen csökkenhet a nem kívánt szennyeződések száma.

A BKV Zrt. partnereként a Resysten Hungary Kft. speciális bevonattal látta el a mozgólépcső korlátokat, ami természetbarát módon, hosszú távon kínál megoldást a mikroorganizmusok ellen. A fotokatalitikus - mesterséges fénnyel is működő - védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg az M2 és M4 vonalán.

Az influenzaszezonban különösen fontos a prevenció, hogy megelőzzük a baktériumok megtelepedését és a vírusok megjelenését a felületeken. A számos hazai patikában is sikerrel alkalmazott megoldásnak köszönhetően mintegy 90 százalékkal csökkenhet a fertőzést okozó organizmusok száma a mozgólépcsők korlátain.

A széles körben bizonyított innováció igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban. Mivel az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához, ezért további használatát tervezzük – írják közleményükben.