Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. vasárnap, Taksony

Tizenkét tonna élelmiszer támogatás

Újbuda   |   2015, március 3 - 12:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fogyatékos, tartós beteg illetve különleges ellátást igénylő gyermekeket támogat a Coop Segély Alapítványon keresztül a hasonló nevű élelmiszerlánc. A szervezet húszmilliós értékű adománya több mint hétezer gyermek ellátását segíti.

Bekerülési értéken (nagykereskedelmi áron) 20 millió forint értékű élelmiszer támogatást adott át március 3-án az Coop Segély Alapítvány a három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg, illetve különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A budapesti és Pest megyei adományt a kerületi Menyecske utcai Fővárosi Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola udvarán adta át a szervezet elnöke Kemény Dénes Czibere Károlynak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárának.

A támogatás több mint hétezer gyermek ellátását segíti, a Budapesti adomány pedig több mint kétezer gyermeknek szól. Budapestre 12 tonna áru jutott.

Az átadó ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester elmondta, külön öröm számára, hogy a Coop élelmiszerlánc kiemelt figyelmet fordít a sport támogatására és egyben a rászorulók támogatására is. A szociális érzékenység mindkét területen megfigyelhető. A Kossuth Lajos Gyermekotthon diákjai különleges figyelmet érdemelnek és a kerület rendszeresen, támogatja az intézményt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.