Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Több jegyellenőrzésre kell számítani

Újbuda   |   2020, május 28 - 15:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az utasok kérésére növeli a fővárosi vonalakon a jegyellenőrzések számát.

Bár legtöbben betartják az utazási szabályokat, vannak, akik mégis megpróbálnak visszaélni a járvány miatt megváltozott körülményekkel és még mindig vannak, akik nem tartják be az alapvető egészségügyi előírásokat (pl.: a maszkviselést), és az ideiglenes szabályokat. - Utasaink több csatornán is a jegyellenőrzések számának növelését szorgalmazták, amelyre napokon belül lehet számítani - írja aBKK.

A jegyellenőröknek kiemelten kell figyelniük a 1,5 méteres védőtávolságra az utasok és saját egészségük megőrzése érdekében.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.