Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Több közműszolgáltató kikapcsolási moratóriumot tart az ünnepek alatt

Újbuda   |   2015, december 18 - 11:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt az ünnepek idejére több közműszolgáltató.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ december 15. és 2016. január 5. között nemcsak a védett fogyasztóknál, hanem azoknál a lakossági ügyfeleknél sem kapcsolja ki a szolgáltatást, akiknek 60 napon túli számlatartozása van. A szintén a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő GDF Suez Energia Magyarország Zrt. is önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt december 15. és január 5. között. Átmenetileg a Tigáz is felfüggeszti az év végi ünnepek alatt a gázszolgáltatás lejárt számlatartozás miatti kikapcsolását a lakossági ügyfeleknél, nem kapcsolják ki a gázt a több mint 60 napos tartozással rendelkező lakossági fogyasztóknál december 21. és január 3. között.
Az E.on is felfüggeszti a tartós számlatartozások miatti kikapcsolásokat az érintett lakossági ügyfeleknél január 6-áig. A társaság a 63 napot meghaladó tartozás miatti áram- és gázkikapcsolásokat is szünetelteti.
MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.