Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

Toto Cutugno Budapesten

Újbuda   |   2019, május 10 - 11:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét telt házas koncertet adott Toto Cutugno a Tüskecsarnokban. Az olasz zeneszerző, énekes többször járt már Budapesten, legutóbb három esztendeje szintén Újbudán lépett fel. Azonnal igent mondott a felkérésre, hiszen nagyon megszerette a várost. Pályája a ’60-as években indult, a világsikert az 1980-as San Remó-i dalfesztivál hozta meg számára, amelyet a Solo noi című dallal nyert meg. 1990-ben az Insieme: 1992 című számmal első lett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Lapunknak az áprilisi koncert után adott rövid interjút.

Mikor járt először Magyarországon?

1986-ban meghívtak egy koncertre a Budapest Sportcsarnokba. Amikor megérkeztem, szerettem volna megnézni a helyszínt, ahol fel kellett lépnem, de azt mondták, nem lehet, mert ott éppen segélykoncertet tartanak. Kiderült, hogy sportolók számára gyűjtenek. Akkor úgy döntöttem, hogy én is szívesen részt veszek ezen az eseményen, ezért kértem, hogy vigyenek oda. Csak egy dalt énekeltem, a L’italianót (Lasciatemi cantare...), és örültem, hogy ezzel én is segíthettem.

Van kedvenc helye Budapesten, ahová szívesen ellátogat?

Igen. Buda nagyon szép, mindig megkérek valakit, hogy jöjjön el velem sétálni, mert gyönyörű a látkép innen a városra.

Az olasz ételeket nagyon szeretik a magyarok. Önnek van kedvenc magyar étele?

Igyekszem egészségesen élni és étkezni, és ma már az alakomra is nagyon oda kell figyelnem. De ettem egy levest három éve, mikor utoljára itt jártam, gulyást, és most is kértem, hogy készítsenek nekem.

Mi az, ami a legjobban tetszik önnek Magyarországon?

Gyönyörűek a magyar nők, lehet nekik udvarolni, szeretik a bókokat.

Az idén 75 esztendős zenész bensőséges hangulatot teremtett a Tüskecsarnokban, minden dalhoz kapcsolódott egy-egy történet is. A koncert első részében saját zenekara kísérte, a tagok többségével már több mint 30 éve dolgozik együtt. Később csatlakozott a muzsikusokhoz egy hazai szimfonikus zenekar Alterisio Paoletti vezényletével. Közreműködött a tizenhét éves Eden Lorenna, akire Cutugno a San Remo Young fesztiválon figyelt fel, és meghívta több európai koncertjére is. Két dalt énekeltek együtt, majd a finálé meglepetéseként magyarul adták elő a Mindenkinek van egy álma, a Kell, hogy várj és az Egyszer véget ér a lázas ifjúság című slágereket.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.