Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. hétfő, András, Andor

Trianon 100

Újbuda   |   2020, június 4 - 19:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

Pontosan ma 100 éve, hogy aláírták a trianoni békediktátumot, amely nemzetünk egyik legnagyobb tragédiájaként került be történelmi emlékezetünkbe. Nem csoda, hiszen a ránk kényszerített igazságtalan feltételek célja a magyar állam jelentéktelenné tétele volt.

Az elmúlt száz év viszont megmutatta, hogy az összetartozás eszméjét a döntések nem tudják megsemmisíteni. Az ezeréves közös nyelv, a kultúránk, a nemzettudat olyan erő, ami eggyé kovácsol bennünket.

Az összetartozásnak építőereje van, amelyet napjaink megpróbáltatásai csak még jobban megerősítettek: a járványhelyzet újra megmutatta, micsoda erő rejlik a közösségben, milyen fontos az egymásra odafigyelés, egymás segítése. A mai napon tehát nemcsak hazánk történetének egyik legmeghatározóbb eseményére emlékezünk, hanem hitet teszünk az együvé tartozás mellett is, legyen szó a családunkról, Újbudáról, Magyarországról, vagy éppen a határon túli hozzátartozóinkról.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Társasházak működésével kapcsolatos információ  

2020. november 17. napján hatályba lépett a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó eltérő rendelkezések újbóli bevezetéséről szóló 502/2020. (XI. 16.) Kormányrendelet , amelynek 2. alcíme a társasházakra vonatkozó eltérő rendelkezések alkalmazását szabályozza.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.