Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Tudnivalók az újbudai óvodákról és iskolákról

Újbuda   |   2019, február 25 - 12:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata támogatásával ismét megjelent két, elsősorban a szülők számára készült kiadvány. A kerület óvodáit reprezentáló Hívogató és az általános iskolákat bemutató Iskolanyitogató segíteni kívánja a szülőket az óvoda-, illetve iskolaválasztásban.

A Hívogató ismerteti Újbuda önkormányzati, illetve nem önkormányzati fenntartású óvodáit, az óvodai nevelést segítő egyéb intézményeket, az óvodáztatással kapcsolatos legfontosabb jogszabályokat és szakemberek szülőknek szóló írásait. Nemcsak az óvodák tárgyi környezetéről, hanem többek között pedagógiai programjukról, nevelési elveikről, az alkalmazott módszerekről is képet kaphatnak az olvasók.
Az Iskolanyitogató a leendő elsősök szüleit tájékoztatja a kerület állami, illetve nem állami fenntartású általános iskoláiról. Minden olyan lényeges információt tartalmaz, amely hozzásegíti a szülőket, hogy rátaláljanak a gyermekük számára legjobb, legmegfelelőbb iskolára. Megismerhetik az intézmények specialitásait, profilját, az elért eredményeket, hogyan fogadják a kisdiákokat, mit tudnak nyújtani a tanulóknak. A nyílt napokról, a leendő elsősöknek szervezett programokról, foglalkozásokról is informálódhatnak a szülők, emellett szakemberek iskolakezdést segítő tanácsait is olvashatják. A kerületben működő Weiner Leó Katolikus Zeneiskola–Alapfokú Művészeti Iskola és Zenei Szakgimnázium kínálta zenei képzési lehetőségek is szerepelnek a kiadványban.
A Hívogatóhoz a kerületi bölcsődékben, védőnői szolgálatoknál juthatnak hozzá. Az Iskolanyitogatóból minden leendő első osztályos szülője kap egy példányt, amelyet gyermeke óvodájában vehet át. Mindkét kiadvány hozzáférhető Újbuda Önkormányzata Humánszolgálati Igazgatóságán (Zsombolyai u. 4. IV. em.), a Dél-budai Tankerületi Központban (Fehérvári út 126–128. V. em.), a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XI. Kerületi Tagintézményében (Erőmű u. 4. fszt.), az Újbudai Humán Szolgáltató Központban (Bogdánfy u. 7/d) és az Újbudai Pedagógiai Irodában (Erőmű u. 8. II. em.).

A kiadványok itt és itt érhetőek el.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.