Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 1. vasárnap, Boglárka

Túl a századik életéven

Újbuda   |   2019, április 17 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ritka és örömteli évfordulót ünnepelt nemrég a kerület két idős lakója és családjuk. Dr. Valenta Andrásné a századik, Dr. Farkas Andrásné százharmadik életévét töltötte a napokban.

Dr. Valenta Andrásnéra, leánykori nevén Marsóy Vilmára egyik lakótársa hívta fel figyelmünket. Az Andor utcai házban élő idős hölgy április 13-án ünnepelte 100. születésnapját. Életét két gyermekének nevelése mellett is aktív munkával töltötte, német-latin szakos tanárnő volt a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziumban.

Nála hosszabb időt élt már meg a Bartók Béla út egyik házában lakó Dr. Farkas Andrásné, aki március 29-én ünnepelte a 103. születésnapját. Erdélyben született Szémán Erzsébet néven, jelenleg is jó erőben, szellemileg frissen van. Életéről további részletek elérhetők a következő linken: https://promotions.hu/orszagos/szines/2019/03/31/haboru-szuletes-koraszu...

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Változik Újbuda-központnál a Fehérvári úti villamosok közlekedése  

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok július 31. és augusztus 22. között nem tudnak áthaladni a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, mert felújítják a csomópontban lévő villamosvágányokat. A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.