Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Új fejlesztés indul a töretlenül népszerű dél-budai irodapiacon

Újbuda   |   2017, április 28 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Dél-Buda az egyik legkeresettebb ingatlanpiac a fővárosban, főleg a lakóingatlan-fejlesztések, az egyre jobb tömegközlekedési hálózat és a könnyű megközelítése miatt. Kis-és középvállalatoknak, valamint cégközpontok számára is bázist kínál az Dombóvári útra tervezett Alphagon irodaház.

Az elmúlt években a dél-budai irodapiac vált a leggyorsabban fejlődő irodapiaccá, 2016 végén az irodák mindössze 4 százaléka állt üresen, ami kevesebb, mint fele a budapesti üresedési rátának (9,5 százalék). A terület várhatóan a következő években is a fejlesztők egyik kedvence lesz, ahogyan a helyi lakosság és a cégek száma is várhatóan tovább nő a kerületben. A környezet, az egyetemek közelsége és a jó közlekedés teszi vonzóvá mind a bérlők, mind a fejlesztők számára.

A terület egyik legújabb fejlesztése, az Alphagon irodaház: a szintenként 860 négyzetméteres épületben akár 250 négyzetméteres területek is kialakíthatók. A 2019 második negyedévi átadással tervezett épület a Dombóvári út/Nádor utca sarkán épül, amely mind a 4-es metró, mind az 1-es és 4-6-os villamos megállóitól mindössze pár percnyi sétára.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hatástalanították a bombát  

A Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei vasárnap délben hatástalanították a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos amerikai légibombát, a rendőrség feloldotta az útlezárásokat. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várták, amely a zárás idején befogadóhelyként üzemelt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.