Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Új gyógyszertár Őrmező központjában

Újbuda   |   2021, július 23 - 08:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A július 22-én hivatalosan is átadták Őrmezőn a Benu Gyógyszertárat, a városrész centrumában, a Vőfély utca 2 szám alatt. Az avató ünnepségen a Benu Magyarország Zrt. vezetői, a gyógyszertár dolgozói, és László Imre, Újbuda polgármestere vett részt.

A kerület vezetője köszöntő beszédében kiemelte, hogy az utóbbi időkben pozitívan változott a gyógyszertárak megítélése, ma már a betegségek megelőzésében, az egészség megőrzésének érdekében is fontos feladatot látnak el, a lakosok sem félelemmel keresik fel ezeket az intézményeket.

"Egy gyógyszertárnak és egy gondos kerületszervezésnek vannak közös ismérvei: elérhetőség, kiszámíthatóság, rendelkezésre állás és hozzáférhetőség. Őrmező Gyógyszertára és Újbuda Önkormányzata ebben a tekintetben ugyanazokat az elveket követi. Nekem pedig ez nem csak polgármesterként, hanem orvosként is örömteli.

Orvosként tudom, milyenek tudnak lenni egy-egy diagnózis és betegség hallatán az aggódó szemek. Milyen félelem és bizonytalanság van azokban néha. És ismerem azt is, milyen az, amikor egy-egy beteggel közlik, hogy „nincs semmi baj, mert van rá orvosság”. Hogy meg tudnak változni ilyenkor a szemek, hogy meg tudunk nyugodni ilyenkor." - mondta köszöntőjében a polgármester.

A Benu magyarországi hálózatához több mint 300 gyógyszergyár tartozik. Őrmezőn most a várakozási idő is jelentősen csökkent, mert több kiszolgálópulttal várják a gyógyulni vágyókat. Zlinszky János, a Benu Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a raktárkészletet is megnövelték, hogy a vásárlóknak ne kelljen később visszajönni, hanem már a legtöbb esetben rendelés nélkül, az első alkalommal megkaphatják gyógyszerüket.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.