Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 20. kedd, István Az államalapítás ünnepe

Új konditerem segíti a tűzoltók felkészülését

Újbuda   |   2019, május 30 - 14:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újbudai hivatásos tűzoltók közösen sportoltak a Kihívás Napján. Többek között tollas, zumba, pingpong, foci és közös grillezés várta az állományt, amely elnyerte a legsportosabb tűzoltóparancsnokság címet.

Bene Krisztián tűzoltó őrnagy, a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka elmondta: nem csak ezen az egy napon fontos a fizikai felkészülés, hiszen a folyamatos készenlét és a bevetések megfelelő erőnlétet igényelnek.

A kondíció megőrzésében sokat segít a parancsnokság edzőterme, amelyet Újbuda Önkormányzatának támogatásával jelentősen kibővítettek. Megduplázták a helyiség méretét, új kardiogépekkel (futópad, ergométer, kerékpár) egészítették ki a felszerelést, továbbá új zuhanyzót és szaunát is használhat az állomány edzés után.

Az edzőtermet és a nemrég munkába állt, a korábbinál öt méterrel hosszabb új létra szert megtekintette Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő is. A kormánybiztos elmondta, hogy a tűzoltók helytállása tiszteletet érdemel, örömteli, hogy az önkormányzat támogatni tudja ezt a fontos munkát. Kiemelte, hogy egy jól működő államban fontos, hogy odafigyeljünk a biztonságunkra ügyelőkre, és mindenben támogassuk a munkájukat, mert ők rendelkeznek azzal a tudással és képességekkel, amelyekkel a bajban, szükségben segítségünkre lehetnek.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztus 20. - forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni  

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell készülni péntektől szerdáig a főváros több kerületében. Kedden a délutáni körmenet és az esti tűzijáték miatt több forgalmas útszakaszt lezárhatnak - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a korlátozások az I., a II., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületet érintik.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.