Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Új konditerem segíti a tűzoltók felkészülését

Újbuda   |   2019, május 30 - 14:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újbudai hivatásos tűzoltók közösen sportoltak a Kihívás Napján. Többek között tollas, zumba, pingpong, foci és közös grillezés várta az állományt, amely elnyerte a legsportosabb tűzoltóparancsnokság címet.

Bene Krisztián tűzoltó őrnagy, a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka elmondta: nem csak ezen az egy napon fontos a fizikai felkészülés, hiszen a folyamatos készenlét és a bevetések megfelelő erőnlétet igényelnek.

A kondíció megőrzésében sokat segít a parancsnokság edzőterme, amelyet Újbuda Önkormányzatának támogatásával jelentősen kibővítettek. Megduplázták a helyiség méretét, új kardiogépekkel (futópad, ergométer, kerékpár) egészítették ki a felszerelést, továbbá új zuhanyzót és szaunát is használhat az állomány edzés után.

Az edzőtermet és a nemrég munkába állt, a korábbinál öt méterrel hosszabb új létra szert megtekintette Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő is. A kormánybiztos elmondta, hogy a tűzoltók helytállása tiszteletet érdemel, örömteli, hogy az önkormányzat támogatni tudja ezt a fontos munkát. Kiemelte, hogy egy jól működő államban fontos, hogy odafigyeljünk a biztonságunkra ügyelőkre, és mindenben támogassuk a munkájukat, mert ők rendelkeznek azzal a tudással és képességekkel, amelyekkel a bajban, szükségben segítségünkre lehetnek.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.