Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. hétfő, Piroska

Új lemezzel jelentkezik a Terra Profonda

Újbuda   |   2019, december 7 - 09:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 14-én a Fonó Budai Zeneházban mutatja be második albumát a Terra Profonda trió, amelynek alapítója a szicíliai származású Lo Buglio Vincenzo. Az énekes gyermekkorától él Újbudán, zenekarát is egy Bocskai úti szórakozóhelyen alapította.

A Terra Profonda Sitkén, a Sitkei Rockfesztiválnak is helyet adó kápolnában vette fel különös hangzású albumát. A két nap alatt feljátszott hanganyag a For the Sake of the Mountains címet kapta. A lemez a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program keretében készült, angol nyelvű szövege a természethez, annak védelméhez kapcsolódik. A zenekar neve “mély föld”, azaz a zene fontos eleme a föld, a föld-közeli megszólalás – állítják tagok.

Az ír buzukin, gitáron, basszusgitáron, kobzán és szaxszofonon játszó Szabó Mátyás és Kiss Krisztián játéka mellé Vincenzo hangja teremti meg a Terra Profonda borongós, érzésekkel, fájdalmakkal, mély gondolatokkal teli atmoszféráját, amely az amerikai blues és jazz világába repíti a hallgatót.
A 2012 óta létező zenekar egyre gyakrabban látható magyar fesztiválok színpadán, nemrég Ripoff Raszkolnyikov előzenekaraként turnéztak, tavaly pedig a hollandiai Eurosonic fesztiválra is eljutottak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beoltották az idősotthon lakóit Kamaraerdőn

Megkapták a koronavírus elleni oltást az idősotthon lakói. Január 9-én a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának 198 lakóját és 122 dolgozóját oltották be a koronavírus elleni védőoltással. Az intézménybe ellátogatott Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint László Imre, Újbuda polgármestere is, akik sajtótájékoztatón számoltak be az esemény részleteiről.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.