Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 2. hétfő, Lehel

Új tornacsarnok az Ádám Jenő Iskolában

Újbuda   |   2020, július 29 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új tornacsarnokkal bővülhet őszre az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola.

A könnyűszerkezetes, ezer négyzetméteres, kormányzati beruhásban épülő tornacsarnok várhatóan októberre készül el. A létesítményt az iskola 500 tanulója mellett a budai ciszterci gimnázium tanulói is használják majd, intézményük felújításáig. Bognár Sándor, igazgató szerint fontos, hogy milyen színvonalon tudják a testnevelésórákat megszervezni, amelyeken a gyermekekkel meg tudják szerettetni a mozgást.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Változik Újbuda-központnál a Fehérvári úti villamosok közlekedése  

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok július 31. és augusztus 22. között nem tudnak áthaladni a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, mert felújítják a csomópontban lévő villamosvágányokat. A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.