Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. csütörtök, Iván

Új városközpont formálódik Újbudán

Újbuda   |   2018, november 7 - 15:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Letették Buda legújabb és egyben a legnagyobbra tervezett bevásárlóközpontja, az Etele Plaza alapkövét. A Futureal-csoport fejlesztésében megvalósuló, bruttó 137 ezer négyzetméteres ingatlanban 180 üzlet kap helyet, a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások, valamint csaknem 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat.

Buda egyik legnagyobb alapterületű bevásárlóközpontjának létrejöttét az elmúlt évek töretlen önkormányzati erőfeszítései teszik lehetővé. Az ingatlan a kibővített helyi közlekedési infrastruktúrára épülve, a jövőbeni növekedés egyik katalizátora lesz a dél-budai régióban – hangsúlyozta Hoffmann Tamás polgármester. A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál létrejövő, 55 ezer négyzetméter bérbeadható területű ingatlan - közvetlen járatokkal – akár 10 perc alatt is elérhető lesz a belvárosból.

A Futureal-csoport Etele téri bruttó 137 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztésének értéke 300 millió euró, azaz közel 100 milliárd forint. Megvalósításához nyáron 150 millió eurós (közel 48 milliárd forintos) hitelszerződést kötött a beruházó. - Az Etele Plaza egy hiánypótló kereskedelmi projekt Dél-Budán és a fővárosban, amely új lendületet ad a környék számára is - mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

A Paulinyi - Reith & Partners által tervezett ingatlanban 180 üzlet kap helyet, a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások várják majd a látogatókat. A parkolást és a vásárlást helymeghatározó és navigációs rendszer segíti. - Az egyedi hangulat kialakításához az Etele Plaza elegáns előcsarnoka, a divatmárkák folyosói, az attraktív belső rendezvénytér, valamint az éttermi szinthez közvetlenül kapcsolódó terasz is hozzájárul – olvasható az alapkőletételről szóló közleményben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ovi-Foci már a Lurkó óvodában is  

Az Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával megvalósult sokoldalú sportpályát június 22-én Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek avatták fel a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.