Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. szerda, Móric

Újabb CNG kutat nyitott a FŐGÁZ Budapesten

Újbuda   |   2014, április 10 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A főváros második nyilvános sűrített földgáz (CNG) töltőállomását adta át a FŐGÁZ. A Budaörsi úton található kútnál személyautók, teherautók és buszok is tankolhatnak.

A most átadott, Budaörsi út végén lévő Agip kútnál minden NGV1 és NGV2 töltőfejes jármű, azaz személyautó, teherautó és busz is tankolhat. Ez az első olyan töltőállomás az országban, ahol a hagyományos üzemanyagok mellett CNG (sűrített földgáz), E85 (bioetanol), és LPG (autógáz) is elérhető és a gyorsabb töltés lehetősége is megoldott.

A sűrített földgáz, mint üzemanyag a benzin és a dízel alapú közlekedés környezetbarát és költségtakarékos változata, csökkenti a széndioxid valamint a kisméretű szilárd részecske kibocsátást is. Magyarországon eddig – részben a töltőállomások hiánya miatt – nem terjedt el. A Főgáz az első kutat a 10. kerületben a Kőbányai úton nyitotta 2011-ben.

A sajtótájékoztatón Koncz László a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy tárgyalnak taxi társaságokkal, valamint kommunális szolgáltatást nyújtó és közösségi közlekedést biztosító vállalatokkal, amelyek fontolgatják járműflottájuk CNG-s üzeműre cserélését.

Újbuda

Újabb CNG kutat nyitott a FŐGÁZ Budapesten

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.