Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 24. hétfő, Timót

Újabb okostantermet adtak át a kerületben

Újbuda   |   2017, június 8 - 15:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb okostantermet adtak át a kerületben, ezentúl az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola diákjai is élvezhetik a digitális oktatás és tanulás előnyeit, hat másik intézménnyel együtt.

A legújabb okostanterem és az alkalmazásához szükséges eszközök átadásakor környezetvédelemről szóló tanórát tartottak az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában. A tanár és a tanulók azt demonstrálták, hogyan lehet a digitális eszközök segítségével megtanulni, miként járulhatnak hozzá a fenntartható fejlődéshez. A leendő felhasználók az alkalmazások használatát is megismerték, majd kitöltöttek és végül értékeltek egy tesztet az interaktív tábla segítségével.

– Magyarországon a Digitális Jólét Program részeként átfogó digitális oktatási stratégia készült – emlékeztetett az átadáson Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos. – A világon kevés helyen készült olyan digitális oktatási stratégia, amely a teljes rendszerre kiterjed – emelte ki a programért felelős biztos. – A cél a köznevelés, a szakképzés, a felnőttkori képzés egészének fejlesztése, a digitális átalakítási program végrehajtása. A 150 milliárd forintos kormányzati és uniós forrásból, valamint a szolgáltatók beruházásaiból megvalósuló hálózatfejlesztési program mellett 2018-ra továbbcsökken az internet áfája – hangsúlyozta Deutsch Tamás –, befejeződik a teljes oktatási rendszer digitális átalakítása és a wifihálózat országos fejlesztése. Minden tanteremben elérhető lesz a világháló, az összes településen lesz legalább egy széles sávú wifielérési pont, a térítésmentes képzésekkel pedig javulhatnak a lakosság digitális kompetenciái, és ezzel elhelyezkedési esélyei is – tette hozzá. A miniszterelnöki biztos hozzáfűzte: folyamatosan fejlesztik a mobilinternet-hálózatot is, a magyarországi rendszer az elmúlt három évben a világ legjobbjai közé került. 2020-ra minden hazai iskolában lesznek okostantermek a szükséges eszközparkkal együtt. Ehhez az államnak együtt kell működnie az önkormányzatokkal, az iskolafenntartó alapítványokkal és az egyházakkal is

Deutsch Tamás közölte azt is, hogy a következő hetekben megjelenik a szolgáltatók kínálatában a kedvező árú Digitális Jólét Alapcsomag, a jövőben pedig a versenynek köszönhetően még olcsóbbak lehetnek az előfizetések.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda vezetése nem támogatja a Tétényi úti üzletközpont eladását

Újbuda vezetése nem támogatja a Kelenföldi Városközpont eladását - derült ki Dr. László Imre újbudai polgármester legutóbbi, civilekkel folytatott nyilvános egyeztetésén. A kerület vezetője szerint a városközpont értékesítésére kiírt pályázatra nem érkezett olyan beadvány, amely összhangban lenne a környékbeliek deklarált elképzeléseivel, ezért a következő testületi ülésen javasolni fogja, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a pályázatot. Mivel a romos állapotú üzletközpont felújítása továbbra is fontos cél, Újbuda arra kéri a fővárost, hogy a Kerületi Építési Szabályzat lakossági igényeken alapuló módosításáig ne adja el az ingatlant.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.