Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Újabb robotika siker

Újbuda   |   2019, április 30 - 19:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik helyezést ért el a Domokos Pál Péter Általános Iskola és a Farkasréti Általános Iskola csapata a X. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntőjében. Az április 27-én Kecskeméten megrendezett versenyen három újbudai csapat vett részt, mindegyik kiemelkedően teljesített.

A versenyre idén 117 robotprogramozó csapat nevezett, közülük mintegy 40 intézmény, 70 csapata mérkőzött meg a döntőben. A versenyen MINDSTORMS robotokat kellett programozni. Egy nagyméretű tesztpályán különböző akadályok és vonalhálózat között kellett a konstrukcióknak manőverezni úgy, hogy megoldják a néha mérnöki és informatikai szempontból sem egyszerű feladatokat. A robotok önállóan működnek, nincs távirányítás, a vezérlő programokat a diákok írják számítógépen, majd feltöltik a robotra, amelyek önállóan hajtja végre az utasításokat.

Újbudai diákok a hatodik és hetedik-nyolcadik évfolyamosok kategóriájában indultak, utóbbiban harmadik helyezést ért el a Domokos Pál Péter Általános Iskola és a Farkasréti Általános Iskola csapata.

A szakmai zsűri szerint a döntősök programozói tudása évről-évre jelentősen fejlődik, és olyan absztrakt gondolkodásról és algoritmizálási tudásról tanúskodik, amire az oktatásnak nagy szüksége van.

Eredmények: http://www.banyai-kkt.sulinet.hu/robotika/Robotverseny/2018-2019/Eredmenyek_donto_2019.pdf

Forrás: keol.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.