Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Újabb robotika siker

Újbuda   |   2019, április 30 - 19:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik helyezést ért el a Domokos Pál Péter Általános Iskola és a Farkasréti Általános Iskola csapata a X. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntőjében. Az április 27-én Kecskeméten megrendezett versenyen három újbudai csapat vett részt, mindegyik kiemelkedően teljesített.

A versenyre idén 117 robotprogramozó csapat nevezett, közülük mintegy 40 intézmény, 70 csapata mérkőzött meg a döntőben. A versenyen MINDSTORMS robotokat kellett programozni. Egy nagyméretű tesztpályán különböző akadályok és vonalhálózat között kellett a konstrukcióknak manőverezni úgy, hogy megoldják a néha mérnöki és informatikai szempontból sem egyszerű feladatokat. A robotok önállóan működnek, nincs távirányítás, a vezérlő programokat a diákok írják számítógépen, majd feltöltik a robotra, amelyek önállóan hajtja végre az utasításokat.

Újbudai diákok a hatodik és hetedik-nyolcadik évfolyamosok kategóriájában indultak, utóbbiban harmadik helyezést ért el a Domokos Pál Péter Általános Iskola és a Farkasréti Általános Iskola csapata.

A szakmai zsűri szerint a döntősök programozói tudása évről-évre jelentősen fejlődik, és olyan absztrakt gondolkodásról és algoritmizálási tudásról tanúskodik, amire az oktatásnak nagy szüksége van.

Eredmények: http://www.banyai-kkt.sulinet.hu/robotika/Robotverseny/2018-2019/Eredmenyek_donto_2019.pdf

Forrás: keol.hu

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.