Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Újabb társelnöke van a BÖSZ-nek

Újbuda   |   2016, december 7 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hassay Zsófiát (Fidesz-KDNP), Terézváros polgármesterét választották a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) társelnökévé. Az alelnöki tisztséget Kovács Péter XVI. kerületi, Riz Levente XVII. kerületi és Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester tölti be.

A VI. kerületi vezető és Tarlós István főpolgármester, a BÖSZ elnöke nomvber 28-án azt közölte az MTI-vel, hogy a szervezet közgyűlésén egyhangúlag hozták meg a személyi döntést. A szövetséget a következő évben irányító elnökségben a főpolgármester mellett Hassay Zsófia társelnök kap helyet, az alelnöki tisztséget pedig Kovács Péter XVI. kerületi, Riz Levente XVII. kerületi és az eddigi társelnök, Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester (valamennyien Fidesz-KDNP-sek) tölti be.
A közleményben idézték Hassay Zsófiát: a BÖSZ továbbra is igyekszik erősíteni a főváros 23 önkormányzatának kooperációját, ellátja a budapestieket érintő törvények esetében az előzetes véleményezés feladatát, valamint a főváros és a kerületek érdekvédelmét a kormányzattal és egyéb érdekvédő szervezetekkel történő egyeztetéseken. "Együttműködünk minden települési önkormányzatokat tömörítő szervezettel, hiszen a magyar lakosság problémáinak megoldásáért a legtöbbet helyben tehetünk" - fogalmazott az új társelnök.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hatástalanították a bombát  

A Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei vasárnap délben hatástalanították a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos amerikai légibombát, a rendőrség feloldotta az útlezárásokat. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várták, amely a zárás idején befogadóhelyként üzemelt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.