Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 19. vasárnap, Sára, Márió

Újbuda a fiatalok jövőjét is segíti

Újbuda   |   2018, április 21 - 14:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

“Tégy rendet a jelenben! Vedd kezedbe a jövőt!”- ezzel a jelmondattal irányította a figyelmet a tudatos karrierválasztásra az Újgeneráció Újbudán rendezvény április 20-án. A fesztivál jellegű program, Hoffmann Tamás polgármester megnyitója után, három helyszínen várta a fiatalokat. A rendezvény az önkormányzat NewGenerationSkills projektjében valósult meg, elindítva az Innovációs Labor szakmai műhelyt.

Magyarországról Újbuda Önkormányzata szervezi és valósítja meg a kerületi kezdeményezésre indult NewGenerationSkills nemzetközi projektet, amely - a Duna Transznacionális Program keretei között - a fiatal generáció üzleti és szociális innovációs potenciáljában rejlő lehetőségeket támogatja. Újbuda felismerte, hogy könnyebben elérheti hosszú távú fejlesztési céljait, ha a fiatalokat bevonja a helyi közösségi, szociális területeket érintő üzleti életbe. Ennek érdekében fejlesztik a 15-26 év közötti korosztály vállalkozói képességeit, készségeit, valamint támogatják a munkaerőpiaci helytállást a programmal.

- Újbuda nyitni szeretne a fiatalok felé - fogalmazott Hoffmann Tamás polgármester. A kerületben több egyetem található, így sok diákot szólít meg a program. Az önkormányzat a facilitátori szerepet vállalja, összekapcsolva a közigazgatás, valamint a középiskolák, az egyetemek és az üzleti szféra területét, becsatornázva és bevonva az innovatív ötletekkel rendelkező fiatalokat. Az együttműködés növeli a fiatalok munkaerőpiaci versenyképességét alkalmazottként és vállalkozóként is. A projekt révén az önkormányzat innovációs menedzsment kapacitása bővül, az innovatív ötletek felhasználásával új önkormányzati szolgáltatásokat vezethetnek be, ezáltal is erősítve a közigazgatási és szociális innovációt.
Az Újgeneráció Újbudán elnevezésű rendezvényen, az UP Centerben, az érvényesülés első lépéseiről tartott előadást Szántó Péter a SpringTab alapítója. A Google-t képviselő Erdős Ádám a legújabb ingyenes hirdetési megoldásokról beszélt, amelyek hatékony eszközei lehetnek a kezdő vállalkozóknak, míg a Design Terminal és a Drukka Startup Studio munkatársai az indulás nehézségeire adtak hathatós válaszokat, ötleteket és tanácsokat. A beszélgetés arra a rendkívüli tudásbázisra épített, amelyet a Drukka startupok sorának felépítése és támogatása, a Design Terminal pedig több éve folyó mentorprogramja során felhasznált és folyamatosan bővített.

A Szatyor Bárban a British Telecom, a Profession.hu, a PannonWork és a Zyntern delegáltjai tartottak kerekasztal-beszélgetést a munkaerőpiacról, majd Bauer Béla ifjúságkutató, valamint Duráczky Bálint a HÖOK képviseletében elemezte a fiatal generációk lehetőségeit és kihívásait. Végül innovatív, startup vállalkozások mutatkoztak be, inspirálva a közönséget.

A B32-ben Fördős Zé gasztroblogger mesélt karrierjéről, Tomcsányi Dóra és Vágó Réka divattervezők pedig egy most debütáló beszélgetéssorozat, a Formabontók első részében mutatkoztak be.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

SzólóDuó a MU színházban  

Január 18-ig tart az Orkesztika Alapítvány SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztiválja. A rendezvény célja, hogy a kezdő és tapasztalt alkotókat, táncosokat bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertessék a közönséggel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.