Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 28. szombat, Gedeon, Johanna

Újbuda felkészül a télre

Újbuda   |   2016, december 2 - 10:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az utcákról eltakarították a lehullott és elszáradt faleveleket, az avart több helyen kupacba szedték, majd elszállították az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. szakemberei. Az önkormányzattal közösen megszervezett „Tisztaságot Újbudán!" nagytakarítási akció véget ért, a kerület felkészül a télre.

Az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. még ősszel megállapodott a FKF Zrt-vel, hogy a kerület közterületein együtt, összehangolva végzik az utak sarabolását, járdák és zöldfelületek takarítását. - Így hatékonyabbak voltak, gyorsabb és látványosabb eredményt értek el - mondta Csernus László, önkormányzati képviselő.

A Prizma nagytakarítási programja minden évben körzetekre bontva végzi az avar valamint a „lágyabb” zöldhulladék elszállítását. Ebből a hulladékból komposzt lesz, amelyhez a lakosság felcímkézett zsákokat igényelhet, amelyekbe elhelyezheti a lehullott lombot vagy a kigyomlált gazt - tette hozzá Lőrincz Gergely az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., ügyvezetője.

A Tisztaságot Újbudán! program során nemcsak a háztartásokban vagy azok körül keletkezett zöldhulladékot szállítják el, hanem kitakarítják, csinosítják is a közterületeket. A nagytakarítás jellemzően az aprítékolás után zajlik, hogy a nagyteljesítményű gép munkája után a földön visszamaradt nyesedék is eltűnjön az utcákról, közterületekről.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hétvégén óraátállítás  

A nyári időszámítás kezdete idén március 29-ára esik, amikor hajnali 2 órakor kell a mutatókat 3 órára igazítani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.