Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

Újbuda gyermekfelügyelettel segíti a kórházi dolgozókat

Újbuda   |   2020, március 20 - 16:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ingyenes bölcsődei és óvodai szolgáltatással segíti a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház alkalmazottait Újbuda Önkormányzata a súlyos járványügyi helyzetben. Az érintett dogozók gyermekeit március 23-tól várják a kijelölt intézményben.

A súlyos járványügyi helyzetben Újbuda Önkormányzata azzal segíti a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház alkalmazottait, hogy március 23-tól gyermekfelügyeletet biztosít bölcsődés, illetve óvodás korú gyermekeiknek az Újbudai Mogyoróskert Bölcsődében (1115 Budapest, Fraknó utca 13-15.)

A gyermekeket szakképzett kisgyermeknevelők és óvodapedagógusok fogadják korosztálytól függetlenül, szükség esetén éjszakai felügyeletet is biztosítanak. Az intézmény napi étkezést, gyermekorvosi ellátást, gondozást és nevelést, valamint sok játéklehetőséget biztosít a gyerekeknek.

Az igények felmérése zajlik, az ellátás megszervezését a Polgármesteri Hivatal Humánszolgálati Igazgatósága végzi. A gyermekeket a szülők előzetes e-mail: info@mogyorososkertbolcsi.ujbuda.hu és az info@eszakkelenfoldiovi.ujbuda.hu bejelentkezése alapján fogadják, a kórházi dolgozók 12 órás munkarendjéhez igazított nyitva tartással. Kérjük, hogy az e-mailben jelezzék, hogy gyermekük bölcsődés vagy óvodás korú.

A bölcsődéről az ubi.ujbuda.hu, illetve az eszakkelenfoldiovi.ujbuda.hu oldalon találhatnak információt.

Az önkormányzat célja, hogy ebben a nehéz időszakban is támogassa az egészségügyi dolgozókat, amíg ők a megbetegedőkért küzdenek.

Kérjük, hogy csak egészséges gyermeket vigyenek az intézménybe a további fertőzések elkerülése érdekében!

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.