Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 23. péntek, Gyöngyi Az 1956-os forradalom ünnepe

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz

Újbuda   |   2020, szeptember 22 - 16:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

A Mobilitási Héthez kerületünk is csatlakozott, melynek keretében az óvodások rajzversenyen mutathatják meg, hogyan jutnak el szüleikkel az óvodába. Emellett Újbudán az összes önkormányzati óvoda és néhány iskola is csatlakozott a közös autómentes utazás programjához! Az intézményekben kihelyezett táblázatokon lehet vezetni, hogy ezen a héten hányan tudták megoldani, hogy autó nélkül vigyék gyermeküket.
A Környezetkímélő Közlekedési Hét után pedig ugyanilyen fontos számunkra, hogy kapjunk visszajelzést, hogyan tudja az önkormányzat megkönnyíteni a családok számára az autómentes közlekedés választását.
A következő hetekben 100 db új kerékpártároló és 10 db biciklis szervízpont létesül a kerületben, illetve a heti testületi ülés napirendjén van a Kerékpárforgalmi Hálózati Terv, amely hosszútávú célokat fogalmaz meg a kerékpáros infrastruktúrával kapcsolatban.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.