Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. kedd, Előd

Újbuda közlekedését is átalakítja a Széll Kálmán felújítása

Újbuda   |   2015, január 19 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

A budai villamosforgalmat is befolyásolják a Széll Kálmán tér egy hete kezdődött bontási és építési munkálatai. A közösségi közlekedés, illetve a közúti forgalom január 19-étől nagymértékben változik, a tér teljes rekonstrukciója 2016 tavaszára fejeződhet be.

Várhatóan márciusig tart a Széll Kálmán tér felújításának első üteme. A bontási és építési munkák miatt több, a teret érintő villamosjárat nem tudja megközelíteni megszokott megállóját, végállomását. Ezért a Széll Kálmán tér két oldalán ideiglenes villamos-végállomásokat építenek: egyiket az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésénél, a Széll Kálmán tér oldalában, a másikat pedig a Szilágyi Erzsébet fasor és a Káplár utca kereszteződésénél.

Újbuda közlekedését is átalakítja a Széll Kálmán felújítása

A 61-es villamos két szakaszra osztva jár majd: délen a Móricz Zsigmond körtér és az Attila út–Krisztina körút kereszteződésénél lévő ideiglenes végállomás között, északon pedig Hűvösvölgy és a Káplár utcai ideiglenes végállomás között. Ezektől 6-7 perces sétával, gyalog lehet eljutni a Széll Kálmán térre. Ebben nyújt segítséget a hosszabb útvonalon, a Királyhágó térig közlekedő 91-es busz, melyre a Nagyenyed utca megállóhelyen lehet átszállni. (Így a villamosról buszra szállva érhetők el a 61-es villamosok.)

A 18-as villamos a Savoya Parktól, az 59-es villamos pedig a Márton Áron tértől csak az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésénél lévő ideiglenes végállomásig közlekedik. A Szent János kórház és Farkasrét között utazóknak javasolják a Zugliget, Libegőig meghosszabbított vonalú 102-es buszt (az 59-es villamos és a 102-es busz ajánlott átszállási pontja a Kék Golyó utca megálló).

Hétfőtől a Krisztina körút–Szilágyi Erzsébet fasor csomópontjának közúti közlekedése is jelentősen átalakul. Ezekről a www.bkk.hu/szellkalmanter oldal nyújt aktuális információt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.