Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Újbuda Veled zöldül!

Újbuda   |   2017, április 25 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Veled zöldül! szlogennel indította legújabb környezetvédelmi programját az önkormányzat. Célja, hogy november 11-éig összesen 1111 fát ültessenek el kerületszerte. A zöldítés várhatóan két ütemben valósul meg, a tavaszi időszakban 570-580 fa ültetése van tervben.

 

Újbuda Önkormányzata városrészzöldítő akcióval ünnepelte a Föld Napját április 22-én, felhívva ezzel a figyelmet a környezettudatos gondolkodásra, a közösségi zöld területek bővítésének és megóvásának fontosságára. A kerület több pontján telepítettek facsemetéket, először a Károli Gáspár téri játszótéren, ahol a helyi önkormányzati képviselők, valamint Simicskó István országgyűlési képviselő közösen ültette el az első hat hársfát. - Követendő lehet minden olyan kezdeményezés, amely révén a fák ismét el tudnak szaporodni, és ezzel újra tehetünk valamit környezetünk érdekében – fogalmazott Simicskó István honvédelmi miniszter, aki maga is ásót ragadott, hogy elültessen egy facsemetét. Újbuda országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra is, hogy a fásítás eredményét elsősorban unokáink fogják élvezni, de ezzel tartozunk az utókornak és a környezetnek is. - A fák természeti kincseink, nekik köszönhetjük az oxigéndús, tiszta levegőt, a hűsítő árnyékot a tűző nyári napsütésben és az élhetőbb környezetet rohanó mindennapjainkban. Mi ezzel az akcióval igyekszünk kifejezni hálánkat a Földnek – hangsúlyozta a miniszter.

A facsemeték mellé táblákat is kihelyeztek, rajtuk a fa sorszámával, illetve néhány érdekes és hasznos információval a növényekről. A tervek szerint pár hónapon belül az önkormányzat pályázatot indít a facsemeték örökbefogadására.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.